domenica 5 aprile 2015

#Tiramisu #tiramisucake #tiramisulatte #kakao #tatlı #sunum #sunumönemlidir #lezzet #flavour #joie #aroma #Sabor #tarif #direction #recipe #ruokaresepti #recette #Rezept #ricetta #przepis #receita #recept #tatlı #desert #repete #dezert #dessert #sugary #lieb #amabile #dolce 2 gündür şu Tiramusu'yu🍴 nasıl yapsam diye araştırıyorum..İstediğim tarifi bulamayınca bende kendime has bir tarif ortaya çıkardım..Ve sonuç mükemmel👌👌 MUHALLEBİLİ TİRAMUSU MALZEMELER *1 paket hazır pandispanya ISLATMAK İÇİN *1 su bardağı sıcak su *1 çay bardağı süt *1 çorba kaşığı nescafe *1 tatlı kaşığı türk kahvesi *1 çorba kaşığı şeker MUHALLEBİSİ *1 litre süt *1 adet yumurta sarısı *2 yemek kaşığı nişasta *2 yemek kaşığı un *1 su bardağı şeker *3 damla vanilya esansı *1 paket kremşanti ÜZERİNE *25 gram kakao YAPILIŞI İlk olarak muhallebimizi yapalım.Kremşanti hariç Hepsini bir tencereye koyup altı orta ateşte pişirmeye başlıyalım..Piştikten sonra bir kenara alalım ve soğumasını bekliyelim.Bu arada keklerimizi ıslatabiliriz benim hazır pandispanya kekim üç kattı.Kahveyi tüm malzemeyle karıştıralım sıcak olarak hasliyoruz kahveyi daha sonra soğuduğu zaman pandispanyaların üzerlerine bir kasik yardimiyla gezdirin cok fazla islatmayin yoksa kekiniz parcalanir..Onlar bir kenarda beklerken muhallebimiz soğumuşsa eğer 1 paket kremşantiyi içine katıp mikserle çırpalım.Daha sonra tabağımıza pandispanyayi koyalim üzerine muhallebinin yarısını koyalım üzerine tekrar pandispanya onun üzerine tekrar muhallebi yeter ben üç kat yaptigim icin en üstünede koydum.En üste muhallebiyi koyduktan sonra ufak bir süzgeç yardımıyla kakaoyu serpelim heryerine gelicek şekilde..Sizlere tavsiyem mutlaka 1 gün önceden yapın daha lezzetli oluyor yada mutlaka 3 saat dolapta beklemesi gerekiyor.Malzeme birbirine yapışsın diye...Yanına bir expresso ile eşlik edebilirsiniz.Afiyet Olsun... by gocmenkizininmutfagi



via Instagram https://instagram.com/p/1FzIiwq6JN/

Nessun commento:

Posta un commento